Axelle

Inetum België als leerplatform voor leergierige studenten

19 januari 2024

Vitamine R

Door Axelle Hauben

Als zestienjarige student in Commerciële Organisatie Duaal heb ik dit jaar voor het eerst mijn weg gevonden in de professionele wereld, met mijn stage bij Inetum als een eye-opening ervaring. Duaal leren heeft voor mij de deuren geopend naar een nieuwe manier van onderwijs, waarbij ik niet alleen theoretische kennis opdoe, maar deze ook meteen in de praktijk kan toepassen.

Wat is duaal leren? 

In mijn opleiding Commerciële Organisatie volg ik drie dagen per week reguliere lessen en breng ik de overige twee dagen door op de werkvloer, bij Inetum in dit geval. Op school krijg ik de nodige theoretische kennis over onder andere CRM, Excel, marketing, boekhouding en administratie. Duaal leren bereidt me voor op een naadloze overgang van het secundair onderwijs naar de arbeidsmarkt, maar biedt ook de mogelijkheid om verder te studeren.

De voordelen van duaal leren

Het is niet alleen de afwisseling tussen school en werk die duaal leren aantrekkelijk maakt, maar ook de diversiteit aan taken die ik zo mag uitvoeren. Van computerwerk tot het voorbereiden van beursmaterialen, de praktische ervaring is onmisbaar. Samenwerken met verschillende mensen en het toepassen van theoretische kennis in de praktijk versterkt niet alleen mijn professionele vaardigheden, maar helpt me ook bij de ontwikkeling van communicatievaardigheden, het stellen van vragen en ontvangen van feedback, en meer. Ik heb enorm veel nieuwe dingen geleerd zoals met CRM werken, professionele PowerPoints maken, presentaties voorbrengen, communiceren… Je leert pas echt als je het effectief moet doen.

Mijn ervaring bij Inetum

In het begin was het een hele aanpassing om van vijf dagen school naar twee dagen op de werkvloer te gaan. Gelukkig heeft het marketingteam van Inetum mij snel op mijn gemak gesteld. Mijn stagementoren waren altijd bereid om mijn vragen te beantwoorden en mij te ondersteunen. De stage was niet alleen leerrijk op professioneel vlak, maar ook op het gebied van teamcommunicatie en samenwerking. Inetum heeft me doen inzien hoe belangrijk een goede teamband is. Het is een plezier om te werken in zo’n leuke groep. De collega’s bij Inetum hebben mij getoond dat het normaal is om eerst fouten te maken en dat je daaruit leert, en dat is helemaal oké.

Ik zou Inetum zeker aanraden als stageplaats. Het is een bedrijf waar je relevante taken krijgt, je werk wordt gewaardeerd en je kunt aangeven waar je interesses liggen. De duidelijke uitleg en begeleiding maken het een uitstekende plek om zowel werkervaring als kennis op te doen. Dank aan het team van Inetum dat ze mijn stage niet alleen leerzaam maar ook leuk hebben gemaakt!

Werken bij Inetum-Realdolmen

Ook zin in een boeiende uitdaging in ons bedrijf? Neem dan zeker even een kijkje op onze jobsite.

Werken bij Inetum-Realdolmen