Marie

Stage bij Realdolmen

16 mei 2018

Vitamine R

Daar zat ik dan, een beetje onwennig en nerveus te wachten tot iemand mij kwam halen. Het was de eerste dag van mijn marketingstage bij Realdolmen. 14 weken lang zou ik ondergedompeld worden in een wereld waar woorden zoals advertising, klantgerichtheid en merkbekendheid mij om de oren zouden vliegen… Al snel werd duidelijk dat marketing bij Realdolmen om veel meer draait dan dat. Natuurlijk leerde ik dit reeds tijdens mijn opleiding, maar het is toch anders wanneer je voor het eerst echt in het werkveld staat, zoals ze dat op school zeggen.

Een warm welkom

Bewijs_communicatietools6.png

Gelukkig kon ik rekenen op een warme ontvangst van Nancy en Thomas. Samen met het volledige marketingteam namen zij mij onder hun vleugels. Iedereen was bereid mij de nodige hulp aan te bieden wanneer ik met vragen zat.

Ook andere medewerkers die niet tot marketing behoren gaven advies en stonden altijd open voor een leuke babbel.

Al doende leren

Ik leerde tijdens mijn stage o.a. hoe ik met een CRM-systeem moet werken en hoe ik inzicht in data krijg, wat het inhoudt om evenementen en jobbeurzen te organiseren, wat er allemaal komt kijken bij een marketingcampagne zoals de paasactie, …

Ik ondervond eveneens hoe belangrijk het is dat verschillende afdelingen van een bedrijf goed met elkaar moeten samenwerken. Zonder de goede ondersteuning van bijvoorbeeld Facility en Logistiek zouden veel van mijn taken een pak lastiger zijn geweest. Ook met Sales en Recruitment werkte ik nauw samen. Daarnaast waren er nog tal van vrijwillige helpende handen die er bijkomend voor zorgden dat alles vlot verliep.

Realdolmen is een bedrijf met zeer betrokken werknemers, dat werd mij al snel duidelijk. Mijn werk werd geapprecieerd door collega’s en ik apprecieerde dat van hen. Deze appreciatie wordt hier ook niet onder stoelen of banken gestoken en dit werkt zeer motiverend.

Bewijs_communicatitools5.pngBedankt!

Ik wil dan ook graag alle werknemers van Realdolmen bedanken om mijn stage niet alleen heel leerrijk te maken, maar ook een aangename ervaring.

Aan alle overige mensen die deze post lezen, of je nu een student bent op zoek naar een stageplek, een (toekomstige) klant of misschien iemand die op zoek is naar een leuke job, wil ik zeker aanraden om Realdolmen te overwegen en samen met het bedrijf je potentieel maximaal te ontplooien!

Marie Swalus