stage

How I got there, together with Realdolmen

25 juli 2019

Vitamine R

In een nieuw bedrijf beginnen, het is en blijft toch spannend. Die eerste dag, gevuld met duizend-en-één indrukken, lijkt voor Annelies (stagiaire marketing) nog maar enkele weken geleden. “Als ik mijn stage opnieuw zou mogen beleven, zou ik geen seconde twijfelen. Eén ding is zeker, deze stageperiode is voorbij gevlogen. En je weet wat ze zeggen, time flies when you’re having fun!"

Successen worden samen gemaakt

Het einde van mijn schoolcarrière was in zicht toen ik hier aankwam. De laatste loodjes van de bacheloropleiding Marketing worden samengebundeld in één hoogtepunt: de langverwachte stage. Ik had een welbepaald doel voor ogen: ik wou en zou stage lopen in een bedrijf waar oog is voor potentieel, waar je successen gezien worden en waar je ruimte krijgt voor zelfontplooiing op je eigen tempo.  Dat alles bij elkaar is niet makkelijk te vinden, trust me. Ik had reeds een hele zoektocht achter de rug toen ik uiteindelijk bij Realdolmen terecht kwam. Maar toen voelde ik het meteen. Ik had eindelijk een onderneming gevonden die ergens voor staat. Waar alle werknemers aan hetzelfde zeel trekken. Eentje waarbij de kapitein zijn matrozen naar victorie leidt. En dat alles zonder uit het oog te verliezen wie zijn matrozen zijn, en wat hen drijft.

Tijdens mijn stage heb ik mijn kennis over Marketing in een B2B-landschap een pak uitgebreid. Uiteraard is dat het belangrijkste doel van een stage, maar voor mij is er nog iets veel belangrijker. Ik heb gezien, gevoeld en meegemaakt dat successen samen gemaakt worden. Dat je eigen persoonlijke groei een effectieve bijdrage is aan het team. Dat je fier mag zijn op je eigen, groeiende potentieel. En dat is het geheim van een succesvolle onderneming volgens mij. Een focus op vertrouwen, op samenwerken en op resultaten.

Make IT more human again

Als je niet in de IT-sector zit, of geen informatica studeert, is IT al heel snel een ver-van-mijn-bed-show. “Veel te moeilijk” en “veel te saai” passeren waarschijnlijk de revue. Tijdens mijn stage bij Realdolmen heb ik geleerd dat niets minder waar is. In onze moderne, technologische samenleving moet je als IT-bedrijf het verschil maken. En dat is verdomd moeilijk. Maar Realdolmen heeft volgens mij dé succesfactor in handen : IT isn’t just a thing, it’s a thing made by humans. IT is human. IT is niet enkel een ingewikkelde, moeilijke materie. Het is ook iets dat onze mensen, en onze klanten dagelijks ondersteunt en bijstaat. Iets dat processen zoveel efficiënter maakt. Iets dat ervoor zorgt dat onze klanten betere resultaten kunnen boeken. Het zorgt ervoor dat wij meer tijd hebben, om een gezonde life-work balance te behouden. Ook dat is IT.

Deze gehele sector vanuit een andere hoek bekijken, en de schoonheid, creativiteit & efficiëntie ervan inzien, is een ware eye-opener. Je diploma zorgt voor je basiscompetenties, maar gidst je niet naar één bepaalde sector. Die weg maak je helemaal zelf. En je kan beginnen bij Realdolmen. Met een open blik, een enthousiaste geest & een gezonde portie durf ben je helemaal klaar om net zoals ik een fantastische stage of werkervaring te beleven bij Realdolmen. 

Als jij ook wil weten hoe het voelt om zelf aan het stuur van jouw carrière te zitten, weet je wat te doen!

Volg de goede raad van Annelies op

Door zelf het stuur van haar carrière in handen te nemen, vond Annelies ondertussen een vaste plek in ons Lead Generation Team. Haar eigen raad volgde ze dus succesvol op, nu is het aan jou!